#

You're on the GB website. Would you like to switch to the US website.

Or please select your country below so we can display the relevant content for your location.

Hilton Hotel Green Wall

Hilton Green Walls London

The brief for this project was to hide all the air-conditioning units in the inner courtyard of the hotel, in which premium rooms looked directly out on to air-conditioning units that were 3.5m high and really noisy when running. Vistafolia® was asked to design a wall that was at least 4m high to obscure the view, but also allow access for maintenance of the machinery.

We designed a timber-framed structure which we clad with Vistafolia® Signature Panels, adding additional foliage from our Colour Boxes to create larger drifts of grasses and foliage with a small smash of colour from some delicate light green/yellow flowers. The green wall privacy screen also provided an acoustic benefit, as it lowered the noise level of the air-conditioning units.

Solution

Above all, the wall had to look attractive all year round to create a calming and tranquil view from the hotel bedrooms and corridors. Instead of being less-attractive rooms with an unsightly view, these are now premium rooms looking out on to a beautiful artificial green wall. This designed solution could never had been achieved with real plants due to the site location, weight, maintenance and above all cost, and overall resulted in a better-looking wall than could have ever have been achieved with real plants.